Kwas hialuronowy 3%- Lullalove

29,90 

Na pewno o nim słyszałaś. Że jest w kremach, żelach pod prysznic, szamponach, maskach, ale też kroplach do oczu czy suplementach diety. Stosowany jest także w medycynie. Nie bez powodu kwas hialuronowy HA to bestseller ostatnich lat. Ze względu na swoje właściwości naturalnie wchodzi też w skład naszej skóry, chociaż z wiekiem zaczyna nam go brakować. U osób po 70 roku życia, jest go o 80% mniej w skórze, niż u 20- latka! To on jest odpowiedzialny za jędrność naszej skóry.  Co ważne, usprawnia gojenie się ran i może wygładzać blizny.

Nazywany jest kwasem, ale nie bój się – nie ma właściwości żrących. Wręcz przeciwnie – doskonale nawilża skórę. Kwas hialuronowy wiąże wodę z włóknami kolagenowymi. Jedna cząsteczka kwasu może wiązać do 250 cząsteczek wody!

Stężenie procentowe i wielkość cząsteczek:

Czym większy procent kwasu, tym więcej kwasu i roztworze. Ma żelową konsystencję. Można rozrobić go z olejem, który ułatwia jego wchłanianie.

Nasz kwas to połączenie kwasu wielkocząsteczkowy i drobnocząsteczkowego.

Wielkocząsteczkowy działa najbardziej na powierzchni skóry. Tworzy na niej jakby filtr ochronny i pomaga zatrzymać wodę w naskórku. Przyśpiesza gojenie się ran. Pomaga przenikać substancjom np. stosowany w połączeniu z olejem czy kremem.

Drobnocząsteczkowy (zwany też małocząsteczkowym) – przenika do górnych warstw naskórka.

Zastosowanie:

– w maseczkach i glinkach

– z olejami

– na końcówki włosów i na skórę (stymuluje wzrost włosów).

1 w magazynie

SKU: 12116 Kategoria:

Opis

Na pewno o nim słyszałaś. Że jest w kremach, żelach pod prysznic, szamponach, maskach, ale też kroplach do oczu czy suplementach diety. Stosowany jest także w medycynie. Nie bez powodu kwas hialuronowy HA to bestseller ostatnich lat. Ze względu na swoje właściwości naturalnie wchodzi też w skład naszej skóry, chociaż z wiekiem zaczyna nam go brakować. U osób po 70 roku życia, jest go o 80% mniej w skórze, niż u 20- latka! To on jest odpowiedzialny za jędrność naszej skóry.  Co ważne, usprawnia gojenie się ran i może wygładzać blizny.

Nazywany jest kwasem, ale nie bój się – nie ma właściwości żrących. Wręcz przeciwnie – doskonale nawilża skórę. Kwas hialuronowy wiąże wodę z włóknami kolagenowymi. Jedna cząsteczka kwasu może wiązać do 250 cząsteczek wody!

Stężenie procentowe i wielkość cząsteczek:

Czym większy procent kwasu, tym więcej kwasu i roztworze. Ma żelową konsystencję. Można rozrobić go z olejem, który ułatwia jego wchłanianie.

Nasz kwas to połączenie kwasu wielkocząsteczkowy i drobnocząsteczkowego.

Wielkocząsteczkowy działa najbardziej na powierzchni skóry. Tworzy na niej jakby filtr ochronny i pomaga zatrzymać wodę w naskórku. Przyśpiesza gojenie się ran. Pomaga przenikać substancjom np. stosowany w połączeniu z olejem czy kremem.

Drobnocząsteczkowy (zwany też małocząsteczkowym) – przenika do górnych warstw naskórka.

Zastosowanie:

– w maseczkach i glinkach

– z olejami

– na końcówki włosów i na skórę (stymuluje wzrost włosów).

Jak stosować:

Na skórę:

Najpierw nałóż kwas hialuronowy, potem olej lub krem. Możesz także wymieszać kwas od razu z kosmetykiem. Najlepiej nakładać go na zwilżoną skórę.

Jeśli dasz go za dużo – może się zrolować. Możliwe uczucie ściągnięcia to naturalny efekt wiązania wody.

Może być stosowany codziennie.

Na włosy:

Dodaj kroplę kwasu do odżywki lub kilka kropel do maski na włosy.

Wcieraj kwas bezpośrednio w skórę głowy. Działa przeciwzapalnie, a dodatkowo pobudza cebulki włosów do wzrostu.

Kwas hialuronowy jest substancją fizjologiczną i biozgodną. Oznacza to, że jest bezpieczny dla organizmu.

Pochodzenie:

Wytworzony syntetycznie, z fermentacji mikrobiologicznej kukurydzy i drożdży.

Skład:
Woda destylowana 96%, kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy 1,5%, kwas hialuronowy drobnocząsteczkowy 1,5%; konserwant: glukonolakton, kwas benzoesowy.

Co z tymi konserwantami?

Kwas hialuronowy musi mieć dodatek konserwantów, aby nie psuł się błyskawicznie. W naszym postawiliśmy na kwas benzoesowy – powszechnie stosowany w branży spożywczej, występujący w środowisku naturalnym np. w owocach. Drugi to glukonolakton – powstaje z kukurydzy i wiesz co? Ma świetny wpływ na skórę!  Jest naturalnym antyoksydantem. Sam w sobie działa ochronnie na skórę oraz przyspiesza regenerację komórek i niweluje podrażnienia.

Pojemność:

30 ml.

Surowiec kosmetyczny do używania samodzielnie lub z połączeniu z innymi surowcami/kosmetykami.

Buteleczka z wygodną pipetą – dokładnie odmierzysz ilość potrzebnej substancji.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.